Sponsor 1

20 Ogos 2017

Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK



1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian.


2. Asyik mencanang perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini.

3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit.

4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yabg baik.

5. Riak bila bersedekah.

6. Banyak berbuat maksiat/ kemungkaran.

7. Tidak/kurang beristighfar.

8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh.


Nota: Rezeki bukan sahaja dalam bentuk wang, tapi kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain. - Islam D' Hatiku

Gempar! Murid Tanya “Lepas Sunat Boleh Rogol Kan”


Sekadar gambar hiasan...

SEORANG guru agama dikejutkan dengan soalan berkaitan rogol yang diajukan salah seorang muridnya.

“Ustaz, kalau selepas sunat saya boleh rogol orang kan?” soalan itu membuat guru berkenaan tergamam buat seketika.

Perbualan antara guru dan murid itu dikongsi seorang aktivis sosial di laman sosial pada lewat malam Jumaat selepas diceritakan oleh seorang sahabatnya.

Mohd Fadhli Othman dari Gerakan Malaysians Against Pornography yang turut terkejut dengan perkara itu berkata, generasi muda seawal sekolah rendah sudah terdedah dengan perkataan ‘sensitif’ seperti rogol.

“Itu belum lagi kita tanya ‘awak tahu ke rogol tu apa?’. Dalam erti kata lain budak sekolah ini sedia maklum tentang seksual.


“Saya tidak yakin rogol yang dimaksudkan oleh kanak kanak itu adalah sentuh atau ‘ringan-ringan’. Ini kerana kanak-kanak akan mudah merakam atau mengingat bila mereka mendengar dan melihat,” katanya.

Bimbang dengan keadaan murid terbabit di luar sekolah, aktivis yang juga penceramah dan pengasas bagi modul ‘Goodbye Pornography’ (Selamat Tinggal Pornografi) turut mempersoalkan mengenai pergaulan anak kecil itu.

“Adakah penggunaan gajetnya dipantau ibu dan ayahnya?,” soalnya mengenai kemungkinan ia disebabkan pengaruh pornografi.

Jika berdepan dengan situasi sama, Mohd Fadhli yang juga seorang guru memberitahu, murid tersebut akan ditanya mengapa mengajukan soalan berkenaan.

Berdasarkan jawapan itu baharulah mencari puncanya yang mungkin daripada pergaulan atau pengaruh filem dan penggunaan telefon bimbit yang tidak terkawal.

“Kedua, rasionalkan konsep sunat (khatan) yang sebenar dalam Islam dan apa manfaat sunat dari sudut kesihatan.

“Kaitkan juga dengan konsep mumaiyiz dan baligh. Maka di sini penerapan baik buruk pahala dosa dapat diterapkan (sekiranya Islam). Jika bukan Islam terapkan nilai manusiawi. Tiada manusia atas dunia mahu lakukan kerosakan,” kata Mohd Fadhli.

Beliau menambah, murid perlu dijelaskan mengenai apakah itu rogol dan kesan buruknya yang akan berlaku kepada manusia.

“Kita perlu jelaskan rogol itu bertentangan dengan fitrah manusia dan ia juga bertentangan dengan Islam dan mana-mana agama,” katanya.

Sehubungan itu, beliau menggesa supaya semua pihak terutama ibu bapa, guru dan institusi agama menggembleng tenaga dalam memerangi pornografi.

“Kita perlu bersama-sama dan berganding bahu sekiranya sedar bahawa virus ini sangat bahaya dan mampu memusnahkan generasi muda,” kata Mohd Fadhli. - mynewshub

Tak Mainlah Bagi Bunga Masa Konvo, Bagi Durian Baru 'Rare'!


Ini baru namanya kawan sejati! Walaupun harganya boleh tahan, tak mainlah bagi jambakan bunga sebagai hadiah konvokesyen.

Kisah graduan Taylor’s University, Mohd Ludwig menjadi sensasi Internet selepas gambarnya memegang sebiji durian sebagai ganti bunga pada hari graduasi tular di media sosial, lapor Sinchew seperti dipetik World of Buzz.


Eleh, tak payah tunjuk muka 'toya' la bang, sebenarnya bahagia dapat durian kan? 
Apapun, Ludwig tak menyangka disebabkan raja buah itu, dia menjadi terkenal sehingga diberi julukan 'budak durian'.

"Durian ni diberi tiga rakan baik saya. Kami memang hantu durian, kalau boleh hari-hari kami makan durian. Sebab itulah mereka pilih durian sebagai hadiah graduasi saya.

"Walaupun harga sejambak bunga yang dijual pada hari konvokesyen sangat mahal, pada saya durian adalah pilihan bijak sebab ia boleh dimakan kemudiannya," katanya kepada Sinchew.


Mengenang semula hari graduasinya, Ludwig tak menyangka rakan-rakannya betul-betul menghadiahkannya raja buah itu. Pada awalnya dia ingatkan mereka hanya bergurau sahaja.

Penat jugalah seharian memegang buah yang agak berat itu. Apapun, memang berbaloi kerana dia dapat menikmatinya bersama keluarga.

"Sekelip mata sahaja durian itu habis disantap saya dan keluarga. Durian Udang Merah sememangnya sedap!" katanya.

Disebabkan Ludwig dan rakan-rakannya, beberapa penjual bunga tempatan menjadikannya sebagai inspirasi mereka. Kira jadi trendsetter la ni. Hebat!

Rata-rata netizen terhibur dengan kisah ini dan berharap akan bernasib baik seperti Ludwig.






Hm, tak ada ke orang nak bagi kita hadiah durian ya?

19 Ogos 2017

[Unik] Rekaan Alas Kaki Yang Kreatif (10 Gambar)











Bahana Hidu Gam


Sekadar gambar hiasan...

REMAJA
lelaki yang maut selepas terjatuh dari tingkat lapan bangunan Api-Api Centre, Kota Kinabalu, jam 9.50 malam tadi, dipercayai menghidu gam bersama seorang lagi rakannya.

Mangsa berusia 15 tahun meninggal dunia di lokasi kejadian akibat parah di bahagian kepala, manakala rakannya berusia 16 tahun yang cedera kini dalam pemerhatian di Zon Kuning Hospital Queen Elizabeth 2 (HQE II).

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner M Chandra berkata, siasatan mendapati dua mangsa terbabit terjatuh dari bumbung di tingkat lapan blok 2 menyebabkan seorang daripadanya maut.

"Pemeriksaan di bumbung tingkat lapan menemui plastik berisi tin gam dan satu plastik berisi gam.

"Kedua-dua mangsa ini dipercayai menghidu gam sebelum terjatuh," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Suspek-suspek penghidu gam di atas bumbung di Kota Kinabalu.

Chandra berkata, mayat mangsa dihantar ke HQE I untuk bedah siasat manakala rakannya masih dirawat di HQE II.

"Tiada sebarang unsur jenayah dalam kejadian ini dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

"Sehubungan itu, ibu bapa dinasihatkan supaya menjaga atau mengawasi pergerakan anak-anak agar tidak terbabit dalam aktiviti tidak sihat seperti menghidu gam. - hmetro

Siti Nordiana Kekok Di Sisi Fikry Ibrahim


Siti Nordiana.

PENYANYI
Siti Nordiana atau Nana mengakui pada mulanya dia kekok digandingkan dengan pelakon baharu Fikry Ibrahim dalam telefilem Cakelat Semanis Honey.

Biarpun mereka pernah bekerjasama sebagai pengacara namun ini adalah kali pertama mereka berlakon menjadi pasangan kekasih.

"Pada mulanya memang kekok sebab saya dan Fikry macam kakak dan adik tapi bila di set penggambaran kami kena guna gelaran saya, awak.

"Dalam telemovie ini kami melakonkan watak sebagai pasangan kekasih. Apabila ada babak yang perlu jadi romantik, macam nak muntah pun ada.

"Tapi lama-lama dah terbiasa, hilang rasa kekok tu," kata Nana.

Nana dan Fikry mula menjadi rapat sejak menjadi pengacara bersama program realiti.

Tambah Nana lagi, dia dan pelakon berusia 23 tahun itu sudah berkawan rapat semenjak menjadi pengacara bersama program Gema Gegar Vangaza.

Namun hubungan itu hanyalah atas dasar kerja sahaja dan tidak ada wujud cinta lokasi antara mereka.

"Kami memang rapat tapi sekadar kawan atas dasar kerja. Bukan dengan dia saja, malah saya juga rapat dengan pengurusnya.

"Tak mungkin wujud cinta lokasi sebab kalau ada dari awal masa kami jadi pengacara lagi dah wujud," ujarnya.

Telefilem tersebut akan ditayangkan pada 2 September depan di Astro Citra Eksklusif.

Dalam perkembangan nyanyian pula, Nana kini sibuk mempromosikan lagu terbarunya iaitu Terus Mencintaimu.

Menurut juara Gegar Vangaza musim kedua ini, lagu tersebut hasil ciptaan dia sepenuhnya yang sudah disimpan sejak beberapa tahun lalu.

"Buat masa ini saya masih lagi mempromosikan lagu terbaru. Sebenarnya lagu tersebut saya cipta beberapa tahun yang lalu.

"Tapi baru sekarang berpeluang untuk rakamkan. Ada banyak lagi lagu yang saya buat dan Insya-Allah akan keluar tahun hadapan," kata Nana. - mstar

18 Ogos 2017

Menarik : Taman Tema "World Of Warcraft" Di China


Bagi peminat setia permainan video 'World of Warcraft', taman tema ini mungkin merupakan tempat yang anda mahu kunjungi..Taman tema yang dibina di China ini mula menarik perhatian ramai sejak ia dibuka..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..


Taman tema World Joyland atau lebih dikenali sebagai Taman Tema "World of Warcraft" ini telah dibina pada tahun 2011. Pembinaan taman tema ini telah menelan kos sebanyak US$48 juta (200 juta Yuan) dan memiliki keluasan sebanyak 600,000 meter persegi. Ia mendapat gelaran tersebut berikutan taman tema ini mempunyai lambakan karakter atau watak permainan video "World of Warcraft" dan turut mendapat nama jolokan sebagai 'Disneyland China'. - the-rodok













Lawat: [WIN ED SHEERAN LIVE IN KL TICKETS!] Enjoy Your Daily Dose Of #CornettoMy For This Exclusive Opportunity! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Pengikut

Label

Informasi (1406) Video (1007) Berita Dan Informasi (871) Hiburan (681) Berita Artis (639) Macam-Macam (574) Nasihat (527) Perbincangan (332) Gosip (331) Santai (287) Teladan (283) Islamik (281) Fakta (277) Penting (268) 18sx (229) Berita Terkini (225) Serius (220) Unik (205) Gila (186) China (178) Pelik (170) Panas (168) Berita Hiburan (164) Pembelajaran (159) Haiwan (156) Kontroversi (124) Lawak (112) Kreatif (110) Makanan (106) Sedih (103) Hebat (100) Biadap (97) Viral (94) 18sg (93) Kejam (88) Kesihatan (87) Tips Kesihatan (85) Amerika (81) Pengajaran (81) Kemalangan (75) Ahli Politik (74) Penceramah (74) Zalim (74) Menarik (68) Ngeri (67) Bodoh (65) Kebesaran Allah S.W.T. (65) Kesian (65) Cantik (63) Jijik (62) Lucah (59) Jenayah (57) Seks (57) Ahli Perniagaan (56) Wanita (56) Jepun (55) Kereta (54) Artis (48) Anak Artis (44) Gempar (44) Kahwin (44) Kisah Benar (41) Ceramah (39) Kes Tipu (38) Mewah (38) Seram (37) Teknologi (37) Tips Perkahwinan (34) Seksi (33) Tips Keluarga (33) Tips Berjaya (32) Yahudi Laknatullah (32) Indonesia (31) Ustaz Auni Mohamad (29) Singapura (28) Gadis (27) Percutian (27) Tips Kecantikan (27) Sejarah (26) Gajet (25) India (25) Kerabat Diraja (25) Arab Saudi (24) Russia (24) Tips Cinta (24) Tips Keselamatan (24) Tular (24) Neelofa (23) Tips (23) Australia (22) Doktor (22) Suami Isteri (22) Thailand (22) Misteri (20) Ahli Sukan (19) Comel (19) Fattah Amin (19) Artis Kahwin (18) Isteri Artis (18) Kajian (18) Kes Rogol (18) Tun Mahathir (18) Artis Hollywood (17) Filem (17) Game (17) Minuman (17) Politik (17) Rumah (17) Al-Quran (16) Bayi (16) Britain (16) Budak Sekolah (16) Kapal Terbang (16) Kes Curi (16) Kes Pukul (16) Kesenian (16) Korea Selatan (16) Maksiat (16) Syria (16) Awek Cun (15) Datuk Vida (15) Donald Trump (15) England (15) Kantoi (15) Personaliti TV (15) Polis (15) Gadis Cantik (14) Gaduh (14) Kanak-Kanak Bawah Umur (14) Nabil Ahmad (14) Rozita Che Wan (14) Artis Bertudung (13) Indah (13) Penerbit (13) Presiden AS (13) Tips Mendidik Anak (13) Tips Suami Isteri (13) Turki (13) Yus (Jambu) (13) Gif (12) Motorsikal (12) Mufti Perlis (12) Siti Nurhaliza (12) Sultan Johor (12) Artis Singapura (11) Bogel (11) Buah-Buahan (11) Budak Bawah Umur (11) Dr Asri (11) Gadis Bawah Umur (11) Hollywood (11) Israel (11) Kanak-Kanak (11) Kes Bunuh (11) Korea Utara (11) Lelaki (11) Nora Danish (11) Pelajar (11) Petua (11) TMJ (11) Bola (10) Cabul (10) DJ Radio (10) Jerman (10) Kes Dadah (10) Kes Rompak (10) Model (10) Pereka Fesyen (10) Pramugari (10) Serangan Haiwan Liar (10) Aduan (9) Awie (9) Brazil (9) Cikgu (9) Dr Zakir Naik (9) Fesyen (9) Hadis Nabi Muhammad S.A.W. (9) Iklan (9) Kes Cuai (9) Khalwat (9) Masjid (9) Nabi Muhammad S.A.W. (9) Najib Razak (9) Pengarah Filem (9) Sukan (9) Tips Memasak (9) Ustaz Azhar Idrus (UAI) (9) Amy Mastura (8) Elly Mazlein (8) Palestin (8) Pemain Bola (8) Pengotor (8) Perancis (8) Syirik (8) Tips Membeli (8) Tumbuh-Tumbuhan (8) Adi Putra (7) Bercium (7) Cerai (7) Hantu (7) Kisah Sedih (7) Mexico (7) Pengacara (7) Scam (7) Sejarah Islam (7) Sihir (7) Skodeng (7) Suami Artis (7) Tips Beli Rumah (7) Abam (Bocey) (6) Aliff Aziz (6) Arak (6) Artis Bollywood (6) Artis China (6) Ayda Jebat (6) Bangladesh (6) Berita Sukan (6) Emma Maembong (6) Fasha Sandha (6) Filipina (6) Gamers (6) Gay (6) Hafiz Hamidun (6) Hotel (6) Janna Nick (6) Kes Culik (6) Kes Dera (6) Kes Raba (6) Membazir (6) Mia Ahmad (6) Mira Filzah (6) P.Ramlee (6) Pembedahan Plastik (6) Pengarah Drama (6) Rita Rudaini (6) Selfie (6) Siswazah Universiti (6) Stacy AF6 (6) Taiwan (6) Tentera (6) Tips Pekerjaan (6) Ziana Zain (6) Afrika (5) Akim (5) Awek (5) Azizan Osman (5) Bertudung (5) Datuk Dr Haron Din (5) Datuk Seri Abdul Hadi Awang (5) David Teo (5) Dirogol (5) Fizo Omar (5) Harith Iskander (5) Jep Sepahtu (5) Kanada (5) Keindahan Alam Semula Jadi (5) Kereta Sport (5) Kes Berlagak (5) Kes Bunuh Diri (5) Kes Gaduh (5) Kes Langgar (5) Kes Saman (5) Leggings (5) Lisa Surihani (5) Melayu (5) Mukhriz Mahathir (5) Nad Zainal (5) Palestine (5) Pelawak (5) Pencuri (5) Pukul (5) Ramadhan 2017 (5) Restoran (5) Rogol (5) Ruhainies (5) Sharnaaz Ahmad (5) Siti Nordiana (5) Tan Sri Muhyiddin Yassin (5) Tips Jimat (5) Tips Perniagaan (5) Uqasha Senrose (5) Vietnam (5) berita Atlet (5) Achey (4) Afrika Selatan (4) Amar Baharin (4) Amyra Rosli (4) Artis Cerai (4) Artis Indonesia (4) Awal Ashaari (4) Azharina Azhar (4) Bapa Artis (4) Berzina (4) Black Hanifah (4) Brunei (4) Chef Selebriti (4) Colombia (4) Datuk Aliff Syukri (4) Denmark (4) Izreen Azminda (4) Jins Shamsuddin (4) Jururawat (4) Juruterbang (4) Kereta Api (4) Kes Anak Derhaka (4) Kes Buli (4) Kes Cerai (4) Kes Curang (4) Kes Pembunuhan Bayi (4) Kes Penipuan (4) Komposer (4) Myanmar (4) Pedofilia (4) Pelukis (4) Peniaga (4) Pensyarah (4) Perbandingan (4) Perniagaan (4) Pondan (4) Presiden Turki (4) Rasulullah S.A.W (4) Ratu Rock Ella (4) Rekod Dunia (4) Sekolah (4) Selebriti (4) Shaheizy Sam (4) Tips Belajar (4) Tips Kereta (4) Tips Kewangan (4) Uber (4) Umrah (4) United Kingdom (4) Wanita Cantik (4) Yazit (Search) (4) Zain Saidin (4) Zara Zya (4) Zina (4) Zizan Razak (4) Zul Ariffin (4) Aaron Aziz (3) Adira AF8 (3) Aeril Zafrel (3) Afdlin Shauki (3) Afifah Nasir (3) Ahmad Maslan (3) Aiman Tino (3) Amira Othman (3) Amy (Search) (3) Anis Al Idrus (3) Anzalna Nasir (3) Artis Bertunang (3) Artis Hamil (3) Barack Obama (3) Bas (3) Bomba (3) Buku (3) Chef Wan (3) Chile (3) Cristiano Ronaldo (3) Curang (3) Dato' Aliff Syukri (3) Datuk Dahlan Zainuddin (3) Datuk Seri Shah Rezza (3) Dayang Nurfaizah (3) Drama Melayu (3) Edry Abdul Halim (KRU) (3) Elizabeth Tan (3) Erra Fazira (3) Faizal Tahir (3) Fara Fauzana (3) Farahdhiya (3) Faye Kusairi (3) Fynn Jamal (3) Gadis Bertudung (3) Gadis Melayu (3) Haiza (3) Handphone (3) Hong Kong (3) Idris Khan (3) Iraq (3) Izzue Islam (3) Jamal Abdillah (3) Jihan Muse (3) Johan Raja Lawak (3) Jue Aziz (3) Julia Ziegler (3) Kanser (3) Kapal (3) Kes Aniaya (3) Kes Kebakaran (3) Khai Bahar (3) Kisah Cinta (3) Kumpulan Search (3) Kumpulan Wings (3) Lara Alana (3) Lufya Omar (3) Lukisan (3) Mabuk (3) Mark Adam (3) Mesir (3) Mia Sara (3) Mitos (3) Mizz Nina (3) Muhammad Ali (3) Nabi Isa A.S. (3) Nabila Huda (3) Nazri Aziz (3) Nelydia Senrose (3) New Zealand (3) Nur Fathia (3) Pakistan (3) Parody (3) Pelacur (3) Pelakon Lucah (3) Pengantin (3) Perang (3) Perdana Menteri (3) Perdana Menteri Malaysia (3) Peru (3) Petinju (3) Raja Afiq (3) Raja Azmi (3) Raja Ilya (3) Rajinikanth (3) Ramli MS (3) Recep Tayyip Erdo─čan (3) Rosyam Nor (3) Saharul Ridzwan (3) Sains (3) Scha Alyahya (3) Sejarah Malaysia (3) Shahrol (Shiro) (3) Shuib Sepahtu (3) Soo Wincci (3) Sultan Kelantan (3) Sultan Muhammad V (3) Surau (3) Syamsul Yusof (3) Syatilla Melvin (3) Tasha Shilla (3) Tips Islamik (3) Tips Penjagaan Kereta (3) Tips Percutian (3) Tips RumahTangga (3) Tips Seks (3) Tudung (3) Tunku Jalil (3) Ungku Hariz (3) Ustaz Don Daniyal (3) Ustaz Kazim Elias (3) Vape (3) Virus (3) Wak Doyok (3) Wartawan (3) Yusof Haslam (3) Zahirah MacWilson (3) Zainol MacWilson (3) Zed Zaidi (3) A.Aida (2) Abby Abadi (2) Adam Corrie (2) Aiman Hakim (2) Along (Cham) (2) Amir (Raja Lawak) (2) Amyza Aznan (2) Anak (2) Anuar Zain (2) Argentina (2) Arif Dollah (2) Atikah Suhaime (2) Aweera (2) Awek Bertudung (2) Ayai (Ilusi) (2) Aziz M Osman (2) Azmi Hatta (2) Aznil Nawawi (2) Azrel Ismail (2) Azrinaz Mazhar Hakim (2) Bikini (2) Billionair (2) Blogger (2) Chacha Maembong (2) Dadah (2) Dajjal Laknatullah (2) Datuk Jalaluddin Hassan (2) Datuk Red (2) Datuk Seri Jamal Md Yunos (2) Diana Rafar (2) Didi Astillah (2) Dirompak (2) Dr Maza (2) Elfira Loy (2) Emiriah Arab Bersatu (UAE) (2) Ethiopia (2) Etnik Rohingya (2) Fad (Bocey) (2) Faezah Elai (2) Fan Bingbing (2) Fathia Latiff (2) Fauziah Ahmad Daud (Ogy) (2) Fazura (2) Finland (2) Firaun (2) Fitnah (2) Fouziah Gous (2) Gadis Cun (2) German (2) Gmie (Screen) (2) Google (2) Greece (2) Hafiz Roshdi (2) Hafiz Suip (2) Hairul Azreen (2) Haji (2) Harris Baba (2) Harun Salim Bachik (2) Heliza Helmi (2) Hospital (2) Hukuman Mati (2) Iceland (2) Ifa Raziah (2) Iqram Dinzly (2) Iran (2) Itali (2) JPJ (2) Johan As'ari (2) Juliana Evans (2) Justin Trudeau (2) Kaabah (2) Kamal Adli (2) Karl Shafek (2) Kawan (2) Kazar (2) Keith Foo (2) Kemalangan Kapal Terbang (2) Kemboja (2) Kes Mengamuk (2) Kisah Rumah Tangga (2) Komputer (2) Kumpulan Caliph Buskers (2) Lana Nodin (2) Lee Chong Wei (2) Linda Hashim (2) Lindsay Lohan (2) Lori (2) Lubnan (2) Makkah (2) Mas Idayu (2) Masjidil Haram (2) Mawar (2) Mekah (2) Miera Leyana (2) Misha Omar (2) Mohd Izham Tarmizi (2) Morocco (2) Mualaf (2) Mufti Perak (2) Nadia Brian (2) Najwa Latif (2) Nas-T (2) Nepal (2) Niena Baharun (2) Nigeria (2) Noh Hujan (2) Nor Albaniah (2) Nora Ariffin (2) Norman Hakim (2) Norway (2) Nubhan (2) Ozlyn Wati (2) Pekin Ibrahim (2) Pelancong China (2) Pemain Badminton (2) Pemain Gitar (2) Pencemaran (2) Pengemis (2) Penjara (2) Perkerjaan (2) Perogol (2) Portugal (2) Pramugara (2) Puteri Aishah (2) Raja Arab Saudi (2) Raja Azura (2) Raja Farah (2) Raja Salman (2) Randy Pangalila (2) Rani Kulup (Raja Report) (2) Redza Rosli (2) Remy Ishak (2) Republik Dominican (2) Resepi (2) Romania (2) Rykarl Iskandar (2) Ryzal Jaafar (2) SM Salim (2) Safiey Ilias (2) Saiful Apek (2) Salih Yaakob (2) Sara Ali (2) Sari Yanti (2) Sayur-Sayuran (2) Sejarah Mesir (2) Seni Bela Diri (2) Shaa (2) Shah Rukh Khan (2) Sheikh Hussain Yee (2) Siti Elizad (2) Siti Saleha (2) Sofi Jikan (2) Sunnah Rasullullah S.A.W. (2) Sweden (2) Syafie Naswip (2) Syamel (AF15) (2) Syarul Ridzwan (2) Tips Beli Kereta (2) Tips Beli-Belah (2) Tips Berniaga (2) Tips Dapur (2) Tips Kebersihan (2) Tips Kehamilan (2) Tips Memandu (2) Tips Penerbangan (2) Tips Penjagaan Bayi (2) Ukraine (2) Universiti (2) Ustaz Abdullah Khairi (2) Ustaz Profesor Dr. Ridhuan Tee Abdullah (2) Yusri (KRU) (2) Zamarul Hisyam (2) Ziela Jalil (2) Zulin Aziz (2) 1MDB (1) 50 Cent (1) ATM (Angkatan Tentera Malaysia) (1) Abon (1) Abraham Lincoln (1) Adam AF (1) Adam Sandler (1) Adam Shah (1) Adibah Nor (1) Adik Artis (1) Adlin Ramlie (1) Adolf Hilter (1) Afiq Muiz (1) Ahli Gimnas (1) Ahmad Nawab (1) Ahya Rosli (1) Aida Aris (1) Aidil Aziz (1) Aidil Zafuan (1) Ailurophobia (Takut Pada Kucing) (1) Ainan Tasneem (1) Aishah Aziz (1) Aishah Bujang (1) Aishah Ilias (1) Aizat Amdan (1) Akim Ahmad (1) Ako Mustapha (1) Algeria (1) Alif Satar (1) Ally Iskandar (1) Alvin Chong (1) Aman Nassim (1) Amelina (1) Ameng (1) Amerul Affendi (1) Amir Ukays (1) Ammar (1) Ana Dahlia (1) Angelina Jolie (1) Animasi (1) Anime (1) Anne Ngasri (1) Anwar Ibrahim (1) Ardell Aryana (1) Ardian Syaf (1) Ariz (Forteen) (1) Artis Bercuti (1) Artis Berpurdah (1) Artis Britis (1) Artis Korea (1) Artis Lubnan (1) Artis Meninggal Dunia (1) Ary Malik (1) Asfan Shah (1) Asia (1) Asia Tenggara (1) Asmidar (1) Atita (1) Atlet Angkat Berat (1) Atlet Indonesia (1) Atlet Kahwin (1) Atlet Pecut (1) Atlit Lompat Tinggi (1) Auta (1) Awi Rafael (1) Azan (1) Azhan Rani (1) Azlan (The Typewriter) (1) Azma Aizal (1) Azmarul Azuan (Vokal Bukan Sekadar Rupa) (1) Azmi Caliph Buskers (1) Azrul Zaidi (1) Azwan Ali (1) Azwan Kombos (1) Babi (1) Baby (1) Bahasa Melayu (1) Ban (1) Bangla (1) Bashar al-Assad (1) Ben Nathan (1) Bencana Alam (1) Berhijab (1) Berkhatan (1) Bil Azali (1) Bila AF (1) Bilal Bin Rabah (1) Bill Gates (1) Biodata (1) Bowling (1) Bradley Cooper (1) Brian Chen (1) Bront Palarae (1) Bulgaria (1) Bunga (1) Calvin Thoo (1) Cecilia Cheung (1) Cerpen (1) Chef Riz (1) Chow Yun Fatt (1) Cina (1) Coco Lee (1) Cosplay (1) Cristina Suzanne (1) DJ Dave (1) DJ Lin (1) Daler Yusuf (1) Danial (Lawak Solo) (1) Danny X-Factor (1) Datin Normala Omar (1) Datuk Adnan Abu Hassan (1) Datuk Azmi Che Husain (1) Datuk K (1) Datuk M Daud Kilau (1) Datuk Mahadzir Lokman (1) Datuk Rafiena Ezanee (1) Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan (1) Datuk Zulkifli Zain (1) Dazrin (1) Democratic Republic of the Congo (1) Diana Danielle (1) Dira Abu Zahar (1) Doa (1) Donna Muslim (1) Dr Fadzilah Kamsah (1) Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah (1) Dr Rafidah Abdullah (1) Dubai (1) Duit (1) Dynas Mokhtar (1) Ecuador (1) Eddie Ghazali (1) Eja (1) Ekin AF3 (1) Ekonomi (1) Elaine Daly (1) Elfaeza Ulhaq (1) Ellie Suriati (1) Elvina Mohamad (1) Emma Akma (1) English (1) Erma Fatima (1) Eropah (1) Erwin Dawson (1) Estranged (1) Ezad Lazim (1) Ezany Nizariff (1) Ezlynn (1) Ezzaty Abdullah (1) Fahmi Fadzil (1) Fail (1) Faizal Hussein (1) Faizul Sany (1) Falisha Crossley (1) Fara Mendoza (1) Farawahida (1) Fareez (Mentor Milenia) (1) Farid Kamil (1) Fauzi Nawawi (1) Fauziah Ghous (1) Fazley Yaakob (1) Felixia Yeap/Raisyyah Yeap (1) Fezrul Khan (1) Fida Ibrahim (1) Fikry (Lawak Solo) (1) Fikry Ibrahim (1) Fizi Ali (1) Freemason (1) Gadis Asia (1) Gadis Comel (1) Gadis Jelita (1) Gadis Seksi (1) George W Bush (1) Georgie Henley (1) Guru (1) Gusti (1) Hadi Awang (1) Hafreez Adam (1) Haleeda (1) Haliza Misbun (1) Hamil (1) Hanie Soraya (1) Hanis Zalikha (1) Haqiem Rusli (1) Hari raya (1) Harshaali Malhotra (1) Hashim Rejab (1) Hasnol (1) Hawa (1) Hawaii (1) Hazama (1) Herba (1) Hezry Hashim (1) Hidu Gam (1) Hillary Clinton (1) Hisyam Hamid (1) Holocaust (1) ISIS (1) IT (1) Ibu (1) Iesya Toh (1) Ika Nabella (1) Ilham Tuah Raja Lawak (1) Illuminati (1) Ilmu Hitam (1) Imam Syafie (1) Inspirasi (1) Intan Sarafina (1) Ira Kaza (1) Ireland (1) Irma Hasmie (1) Isteri Artis Hamil (1) Isteri Derhaka (1) JDT (1) Jaafar Onn (1) Jackie Chan (1) Jakim (1) Jasmin Hamid (1) JayDee Lok (1) Jelita (1) Jeremy Clarkson (1) Jihan Musa (1) Jimmy Hendrix (1) Jimmy Page (1) Jimmy Shanley (1) Joe Wings (1) John Lennon (1) Jurusolek (1) Justin Timberlake (1) KLIA (1) Kacak (1) Kahwin Paksa (1) Kanak-Kanak Bertunang (1) Kanye West (1) Kartun (1) Kata-Kata Hikmah (1) Kayda Aziz (1) Kazakhstan (1) Kecik Hyper Act (1) Kekasih Artis (1) Kemalangan Kapal (1) Kenya (1) Kerabat Diraja Arab Saudi (1) Kerabat Diraja England (1) Kerabat Diraja Johor (1) Kereta Kebal (1) Kes Ah Long (1) Kes Curi Kereta (1) Kes Fitnah (1) Kes Gugur Janin (1) Kes Histeria (1) Kes Judi (1) Kes Khianat (1) Kes Kianat (1) Kes Langgar Lari (1) Kes Lari Rumah (1) Kes Makamah (1) Kes Mati Mengejut (1) Kes Membazir (1) Kes Mercun (1) Kes Ragut (1) Kes Rasuah (1) Kes Rumah Sewa (1) Kes Tembak (1) Kes Tetak (1) Ketat (1) Ketua Polis Negara (1) Kewangan (1) Khai (AF1) (1) Khairul Amri Hassan (1) Khairul Fahmi Che Mat (Apek) (1) Kim Fukazawa (1) Kim Kardashian (1) Kisah Misteri (1) Kisah Seram (1) Kobe Bryant (1) Korea (1) Kosovo (1) Ku Li (1) Kumpulan Hujan (1) Kumpulan Khalifah (1) Kumpulan Senario (1) Kumpulan Sepahtu (1) Kurang Ajar (1) Kuwait (1) L'Zzay (1) Lan Pet Pet (1) Laporan Polis (1) Lawak Pak Pandir (1) Lebenon (1) Leonardo DiCaprio (1) Lesbian (1) Lim Guan Eng (1) Lina Tan (1) Liverpool (1) Liwat (1) M Nasir (1) MAB (1) MBPJ (1) Madinah (1) Mael (XPDC) (1) Mahal (1) Maher Zain (1) Main Kayu Tiga (1) Majlis Berinai (1) Majlis Perkahwinan Artis (1) Makanan Terengganu (1) Makanan Tradisional (1) Malaysia (1) Malique (1) Mamak (1) Mamat (Exists) (1) Mamat Khalid (1) Mariah Carey (1) Mariani (1) Marilyn Monroe (1) Mark Salling (1) Marlia Musa (1) Marsha (1) Masakan Malaysia (1) Masjid Nabawi (1) Masya (Ceria Pop Star) (1) Mawar Rashid (1) Maya Karin (1) Mel Sakura Band (1) Melamar (1) Melancap (1) Memey Suhaizah (1) Michael Ang (1) Mila (AF5) (1) Mimi Lana (1) Mufti KL (1) Muhyiddin Yaassin (1) Murid (1) Musa Hitam (1) Muslim (1) Nabi Adam A.S. (1) Nabi Nuh A.S (1) Nabi Sulaiman A.S. (1) Nadya Syahera (1) Nadya Syahira (1) Najip Ali (1) Najwa Mahiaddin (1) Nassier Wahab (1) Nazim Othman (1) Netanyahu (1) Nick Mikhail Razak (1) Nobel (1) Noor Khiriah (1) Noraniza Idris (1) Normala Samsudin (1) Nourul Wahab (1) Nuklear (1) Nur Amirah Filzah (1) Nur Fatimah (1) Nur Fazura (1) Nurul Syuhada (1) OAG (1) OKU (1) Oja (1) Ooi Eow Jin (1) Ozlynn Wati (1) PM Kanada (1) PPIM (1) Pahlawan Islam (1) Pakar Motivasi (1) Peguam (1) Pelancong Korea Selatan (1) Pelukis Komik (1) Pelumba Kereta (1) Pemandu Nascar (1) Pembaca Berita (1) Pembaziran (1) Pembeli VS Peniaga (1) Pendatang Asing (1) Pengacara Singapura (1) Pengangkutan Awam (1) Pengkid (1) Pengurus Artis (1) Penyajak (1) Penyakit Ganjil (1) Perdana Menteri Britain (1) Perdana Menteri Israel (1) Perdana Menteri Kanada (1) Perempuan Cantik (1) Perempuan Simpanan (1) Permainan (1) Personaliti Radio (1) Phanthegerow Louiselle (1) Piramid (1) Planet Marikh (1) Poland (1) Prank (1) Prince (1) Projector Band (1) Puteri Balqis (1) Puteri Diana (1) Puteri Sarah (1) Putri Najuwa (1) Qi Razali (1) Raba (1) Racun (1) Radhi (OAG) (1) Rafidah Ibrahim (1) Rafizi Ramli (1) Ragut (1) Rahim (Joras) (1) Raja Ema (1) Rani Kulop (1) Ras Adiba Radzi (1) Rasuah (1) Raysha Rizrose (1) Razif Projector Band) (1) Recep Tayyib (1) Republic Czech (1) Ridzuan Hashim (1) Riezman Khuzaimi (1) Rio Haryanto (1) Risteena Munim (1) Riyak (1) Rizalman Ibrahim (1) Roax Tan (OME) (1) Robert Downey Jr. (1) Rockefeller (1) Rohingya (1) Roslan Shah (1) Rosma (AF1) (1) Rothchild (1) Rowan Atkinson (Mr.Bean) (1) Ruminah Sidek (1) Rusdi Ramli (1) Ryan Goslin (1) Sa Dingding (1) Sabri Yunus (1) Sadio Mane (1) Sadis (1) Sahabat (1) Sahabat Nabi Muhammad S.A.W. (1) Saida (1) Salleh Kamel (1) Salleh Yaakob (1) Salleh Yaakop (1) Saman (1) Sarah Hildebrand (1) Scotland (1) Sejarah Bola (1) Sejarah Indonesia (1) Sejarah Jepun (1) Sejarah Melayu (1) Sejarah Sukan (1) Selebriti Media Sosial (1) Selena Gomez (1) Seniman (1) Senjata Api (1) Senjata Kimia (1) Sepanyol (1) Serangga (1) Serbia (1) Shae (1) Shah Iskandar (1) Shahir AF (1) Shahrizal Jaszle (1) Shamsul Ghau (1) Shamsul Ghau Ghau (1) Sharifah Shahora (1) Sharifah Shawati (1) Sheera Iskandar (1) Sheila Majid (1) Sherry Ibrahim (1) Shila Lama (1) Shuhaimi Lua (1) Shukri Yahaya (1) Siti Aisyah Binti Abu Bakar R.A. (1) Siti Aminah (1) Siti Sarah Raissuddin (1) Soal Jawap (1) Sofian Bujang (1) Soviet Union (Russia) (1) Steve Jobs (1) Sudan (1) Sufi (AF15) (1) Sufi AF (1) Sultan Brunei (1) Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Omar Ali Saifuddien (1) Sultan Ibrahim (1) Sultan Nazrin (1) Sultan Perak (1) Sumbang Mahram (1) Superbike (1) Surah Al-Quran (1) Syafiq Kyle (1) Syaiful Zero (1) Syatila Melvin (1) Syiah (1) Syura Badron (1) TPPA (1) Takahara Suiko (1) Tan Sri DR Harussani Zakaria (1) Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah (1) Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (1) Tania Hudson (1) Tauke Jambu (1) Tegar (1) Tentera Nazi (1) The Majistret (1) Tiar Zainal (1) Tip Membeli Kereta (1) Tip Membeli-Belah (1) Tips Berkerja (1) Tips Gajet (1) Tips Kapal Terbang (1) Tips Life Hacks (1) Tips Melancong (1) Tips Menangkap Serangga Perosak (1) Tips Mencari Kerja (1) Tips Orang Bujang (1) Tips Penampilan (1) Tips Penjagaan Motorsikal (1) Tips Perbelanjaan Keluarga (1) Tips Ramadhan (1) Tips Ride (1) Tips Sembahyang (1) Tips Tangkap Nyamuk (1) Tips Wanita Hamil (1) Titanic (1) Tiz Zaqyah (1) Tomok (1) Tony Fernandes (1) Tradisi (1) Trend (1) Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat (1) Tun Razak (1) Tunku Tun Aminah (1) U.A.E. (1) Ulama (1) Umie Aida (1) Ustaz Auni Mohamed (1) Ustaz Ebit Lew (1) Ustaz Muhammad Fawwaz (1) Ustaz Zaharuddin (1) Van Damme (1) Vanidah Imran (1) Venezuela (1) Vin Diesel (1) Wan Raja (1) Wany Hasrita (1) Watson Nyambek (1) Wawa Zainal (1) Yahudi Arthodoks (1) Yana Samsudin (1) Yang di-Pertuan Agong Malaysia (1) Yatt Hamzah (1) Yazer (1) Yazid (Search) (1) Zahid (AF) (1) Zahiril Adzim (1) Zamani (Slam) (1) Zarol AF2016 (1) Zhao Benshan (1) Zhen Huan (1) Zizi Kirana (1) Zukieee (1) Zul (2 By 2) (1) iR Radzi (1)